Reis mee door de tijd...

maandag 24 juni 2024

Reis mee door de tijd van 165 jaar De Klerk Werkendam, aannemer sinds 1859.

Laat je in anderhalve minuut meevoeren in het imponerende verleden waarin het fundament gelegd is voor De Klerk anno 2024. Daar zijn we trots op en bouwen we met veel enthousiasme op voort!

Deel dit bericht

We deelden al bovenstaande prachtige video van 165 jaar De Klerk! Een sterk staaltje werk in beeld van 1859 tot nu! Maar ons beeldarchief is nog zoveel groter dan de beelden in de ene video. En deze beelden delen we graag met je in een serie van zeven video’s, waarvan je hieronder nu de 1e twee afleveringen kunt bekijken!

#aflevering 1 | 1859 - 1960

Het begint allemaal bij Jan de Klerk. Uit de werklust van de Compagnieschap De Gouden Ploeg, rijst hij op als vennoot en uiteindelijk als zelfstandig aannemer. Als een pionier die zijn naam in de Waterbouw vestigt.De eeuw wisselde, en zo ook de ambities. In 1900 waren het onder andere de handen van De Klerk die de Nederlandse grond verstevigden met rijs- en zinkwerk. Bouwend aan de dijken tegen het water dat onze grenzen uitdaagt, aan het fundament voor generaties die volgden.

#aflevering 2 | 1960 - 1980

De groei stond niet stil, en in 1959 breidde we uit in Woudrichem met een opslagterrein, kade en werkplaats: een locatie met nieuwe mogelijkheden.Inmiddels zijn we een naam die getuigd van een ijzeren wil. We breidde onze diensten uit naar onderhoud van vaarwegen en sluizen, en op die manier ontwikkelen wij een steeds breder pallet aan Waterbouwkundige werkzaamheden.

#aflevering 3 | 1980 -1994

De focus veranderde aan het einde van de jaren '80, waar De Klerk zich met een onbuigzame blik op de toekomst richtte op constructieve waterbouw. Innovatie stond centraal, en wij bouwden voort op een basis die net zo stevig was als de constructies die we neerzetten.De jaren negentig vierden een tijd van erkenning. In '94 markeerde De Klerk zijn vakmanschap met het behalen van het NEN-ISO 9001 certificaat, een primeur in de branche: een stempel van kwaliteit.

#aflevering 4 | 1994 -2011

In 1997 openden we de deuren van een splinternieuw kantoor. En in de nieuwe eeuw, in 2003, werd ons staalconstructiebedrijf geboren, die de kracht van land en water verbindt, en onze horizon verbreedt.

#aflevering 5 | 2011 - 2019

En met de komst van de nieuwe huisstijl in 2011, toonde we 'n frisse blik die onze groei en voortdurende ontwikkeling weergeeft.

Stay tuned, want de reist stopt niet...

Meer nieuws

Alle nieuwsberichten

More than just a contractor

Meer disciplines. Meer middelen. Projecten aanvliegen van plan tot oplevering, met eigen mensen en materieel. Dat is De Klerk. Waterbouw én staalconstructie. Door deze combinatie voelen we ons zeker. Simpelweg omdat we dan de beste controle hebben over uw belang. Het maakt ons tot een partner waar u meer aan heeft dan een ‘gewone aannemer’.

Lees verder
Sluiten